اخبار اقتصادی
چاپ00007:34 - 1399/09/20

چرا بعضی مردم به دعانویس و جن‌گیر مراجعه می‌کنند؟/ بررسی قدرت‌های مافوق مادی از منظر قرآن و حدیث

دعا یک حقیقت فطری است که از یک نیاز درونی در وجود انسان‌ها برخاسته؛ اما عده‌ای درقالب دعانویس، از این خواسته طبیعی مردم برای سودجویی سوءاستفاده می‌کنند.

کارگر آنلاین |  دعا یکی از موضوعاتی است که در تمام دین‌های الهی و به ویژه دین مبین اسلام، جایگاه مخصوصی دارد. در میان آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت علیهم‌السلام بارها تأکید شده که مردم از سرچشمه زلال دعا بهره‌مند باشند و حتی دعاهای مفید و ارزشمندی به ما آموزه داده شده است. از دعاهای موجود در صحیفه سجادیه گرفته تا ادعیه عنوان شده در مفاتیح الجنان، زادالمعاد و... در این میان، سال‌هاست که بازار عده‌ای در گوشه و کنار شهرها و روستاها برپاست؛ افرادی که با عنوان دعانویس فعالیت می‌کنند و مردمی که ندانسته و نشناخته به آن‌ها رجوع می‌کنند، با این باور که دعانویس می‌تواند گره از مشکلات آن‌ها باز کند! اما این پرسش مطرح است که آیا فعالیت‌هایی مثل دعانویسی مورد تائید دین اسلام هست یا خیر؟ کارهایی مثل جن‌گیری، کف‌بینی و رمالی و... که به نوعی از آینده افراد و امور ندانسته آن‌ها خبر می‌دهند، چه جایی در اسلام و آموزه‌های دینی و اعتقادی دارد؟

خبرگزاری تسنیم با همین بهانه در گفت‌وگویی که با حجت‌الاسلام و المسلمین علی علم الهدی استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس و محقق دینی انجام داده، جایگاه دعانویسی، جن‌گیری و کف‌بینی را در دین اسلام مورد بررسی قرار داده است و به کنکاش اعتقادات عمومی مردم به موضع دعا و دعانویسی پرداخته تا منشأ گرایش افراد به خرافه و دعانویسی مشخص شود و در عین حال، راهکار مناسبی برای کاهش خرافات در جامعه به دست آید.

حجت‌الاسلام علم الهدی معتقد است برای حل مشکل گرایش مردم به دعانویسی لازم است سطح آگاهی مردم بالا برود و این کاری است که رسانه‌های عمومی مسئولیت آن را بر عهده دارند. او تصریح می‌کند که: «شاید در هیچ‌کدام از دین‌های الهی به اندازه اسلام به موضوع دعا توجه نشده باشد. در میان آیات قرآن و روایات و احادیث از ائمه اطهار علیهم‌السلام نکات بسیار مهمی در مورد دعا وجود دارد. حتی اسلام انسان‌ها را به سمت دعا کردن و نیایش با خدای یکتا تشویق می‌کند. با ابن وجود عده‌ای از همین رویکرد سوءاستفاده کرده و خود را کارشناس دین و آشنا با دعا معرفی می‌کنند. همان طور که قبلاً اشاره شد، وقتی در این حوزه معیار و ملاک درستی برای شناخت راست‌گو از دروغ‌گو وجود نداشته باشد و هر کسی بتواند خود را آشنا با ذکر و دعا معرفی کند و قوانین محکمی برای برخورد با آن‌ها وجود نداشته باشد، بازار دروغ هم رونق می‌گیرد.»

 

بازار دعانویسان در میان مشکلات مردم

در زندگی روزمره مردم دیده می‌شود که با وجود اطلاع‌رسانی‌های دینی که در جامعه انجام می‌شود، هنوز هم عده‌ای برای حل مشکلات خود به سراغ دعانویسان می‌روند! دلیل این اتفاق چیست و چرا عده‌ای چشمه زلال دعاهای اصیل و مستند منتسب به اهل بیت علیهم‌السلام و قرآن کریم را رها می‌کنند و سراغ مرداب دعانویسان می‌روند؟

دعا کردن و پناه بردن به نیروهای ماورایی از ابتدای آفرینش انسان وجود داشته است، چون ذات انسان این گونه است که برای پیشرفت و ارتقا نیاز به قدرت الهی دارد. اما اگر سرچشمه اصیل دینی و الهی را پیدا نکند، سراغ نیروهای باطل می‌رود. حتی طبق آنچه باستان شناسان از سنگ‌نوشته‌های قدیمی به دست آورده‌اند، انسان‌های غارنشین هم زمانی که با مشکل و معضلی مواجه می‌شدند با قدرتی مافوق مادی پناه می‌بردند.

 

سبک زندگی مجتهدی که خود را آیت‌الله نمی‌خواند/ وقتی هدیه سیدمهدی قوام زندگی یک زن را نجات می دهد

منبع: تسنیم
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران